Begin jaren

Wij, Maria & Pieter-Jan, krijgen verkering bij discotheek Van Bracht zo’n 45 jaar geleden. We trouwen een paar jaar later en betrekken ons eerste huisje aan de Lieshoutseweg, een knus plekje gestyled met donkerbruin en vlammend oranje. Sander, Kim & Stijn worden geboren en het gezin emigreert naar Nieuw-Zeeland. ‘PeeJay’ bouwt er (naast zijn tegelzettersbedrijf-met-broer) drie huizen. De kinderen vinden het heel gewoon om binnen te rolschaatsen op de betonnen vloer… tegen de tijd dat de vloerbedekking komt, is het weer tijd om te verhuizen. Klussen wordt een levensstandaard. Na vijf jaar keren we terug naar het Brabantse omdat Maria heimwee heeft naar haar familie en haar roots. We voelen ons dankbaar met dit bijzondere familie avontuur.

Nieuwe plek

We trekken in het huis aan de Barthold van Heesselstraat en de kluslust komt goed van pas. Ons thuis steeds weer fijner maken; dát is voor ons samen de allergrootste ontspanning. Geheel volgens Brabants gebruik zegenen we alle nieuwigheden in met vrienden en een pintje of wijntje. Zo waren er al veel ‘openingen’… De schouw. De erker. De slaapkamer voor de kleinkinderen. De nieuwe hal. De uitgebouwde keuken. Nog een keer de schouw. De veranda. De buitenhaard. En (last but not least) de B&B.

    "Heerlijke B&B, alles is aanwezig, heerlijke open haard, goed bed, zitkamer, ruime badkamer en bovenal heel aardige gastvrouw en gastheer.
    "

    J. Voogt, October 2015